O konferenciji

 
ICTI – međunarodna konferencija INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE i OSIGURANJA tradicionalno je okupljanje menadžera i IT stručnjaka u sektoru osiguranja  kao i IT tvrtki na kojem sudionici imaju prilike doznati novitete na globalnom tržištu industrije osiguranja i informacijsko komunikacijske tehnologije.

Skup je namijenjen predsjednicima i članovima uprava, voditeljima informatike i informatičarima, voditeljima prodaje, obrade šteta i računovođama osiguravajućih društava, banaka. mirovinskih zavoda i fondova, zavoda za zdravstveno osiguranje, aktuarima, zastupnicima i posrednicima i svima onima čiji svakodnevni posao ovisi o informacijskim i komunikacijskim tehnologijama i njihovom ubrzanom razvoju.

U današnjem poslovanju više je nego očigledna potreba razmjene informacija između svih djelatnosti unutar i izvan samih organizacija – od uprave, korporativnih komunikacija (marketinga, odnosa s javnošću), programskih podrški pa sve do suradnje s drugim tvrtkama i organizacijama. Zbog tog širokog područja djelatnosti, koje informacijske i komunikacijske tehnologije dotiču, osmišljeno je tematiziranje konferencije po ključu „za svakog ponešto“. Na taj se način sudionicima omogućuje razmjena iskustava iz prakse, suočavanje pojedinih sektora s problemima nekih drugih, te mogućnost pronalaženja kvalitetnijih i djelotvornijih rješenja uz pomoć novih tehnologija koje se nude na tržištu.

Stručne teme koje konferencija obrađuje:

  • Informatika u osiguranju
  • Informatika u bankarstvu
  • Informatika u mirovinskom osiguranju
  • Internet i osiguranje
  • Informatika u zdravstvenom osiguranju
  • Komunikacijska tehnologija
  • Informatika u prodaji osiguranja
  • Informatički menadžment u osiguranju

Uz osiguravajuća društva iz Hrvatske i regije, fondova, zavoda, agencija i brokera, na dosadašnjim konferencijama su, među ostalim, sudjelovali: CISCO, Combis, Deloitte, ECS, ENEL, FINA, FJA Oda Team, HERMES SoftLab, IBM, BMC/IMAVES, IN2, Infodesing, itSoft, K& K posredovanje, Logos, Microsoft, Oracle, OVB Allfinanz, Q-Sphere, SAP, Sedam IT, SV Group, Hrvatski Telekom, MSG Global, Koios savjetovanje, IT Business Solutions, Info Cumulus i Amodo.

Organizator konferencije je tvrtka TECTUS d.o.o. u suradnji sa Institutom za osiguranje, dok je glavni medijski pokrovitelj mjesečnik Svijet osiguranja.

 

 

 

 

 

 

Institut za osiguranje

Svijet osiguranja

ZAŠTITA - časopis za zaštitu i sigurnost osoba i imovine